Hyrja për agjent
Klikoni për tu kyçur në sistem

8 Vendet te cilat duhet ti vizitoni ne Budapest!
Shperndaje në Google Facebook

8 Vendët të cilat duhet ti vizitoni në Budapest!


Ndërtesa e parlamentit të Hungarisë në Budapest është renditur në mesin e 15 monumenteve më të rëndësishme në botë.

 Frymëzuar nga Dhoma e Parlamentit Britanik, ajo është njëkohësisht një muze dhe një zyrë për rreth 800 njerëz. 

Kjo pikë referimi krenare e qytetit në brigjet e Danubit merr pothuajse një milion vizitorë çdo vit.

 
 

Nëse e doni artin, absolutisht nuk mund të humbisni 𝐆𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐧ë 𝐊𝐨𝐦𝐛ë𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐇𝐮𝐧𝐠𝐚𝐫𝐞𝐳𝐞 (𝐌𝐚𝐠𝐲𝐚𝐫 𝐍𝐞𝐦𝐳𝐞𝐭𝐢 𝐆𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐚)
gjatë pushimeve tuaja në Budapest.

Një vizitë në këtë muze prestigjioz është një zhytje e plotë në artin Magyar dhe do t'ju prezantojë me autorë dhe lëvizje që kanë bërë historinë e tij nga Mesjeta e deri më sot, me fokus të veçantë në shekujt 19 dhe 20..

 
 

𝙐𝙧𝙖 𝙚 𝙕𝙞𝙣𝙭𝙝𝙞𝙧𝙞𝙩 është një urë e varur që kalon lumin Danub. Ajo lidh dy zonat e qytetit, domethënë Budën dhe Pestin.

E projektuar nga inxhinieri anglez William Tierney Clark, ajo ishte ura e parë e përhershme në lumin Danub e cila u hap në 1849, pas Revolucionit Hungarez të 1848

 


 

𝙃𝙖𝙡á𝙨𝙯𝙗á𝙨𝙩𝙮𝙖 𝙤𝙨𝙚 𝘽𝙖𝙨𝙩𝙞𝙤𝙣𝙞 𝙞 𝙋𝙚𝙨𝙝𝙠𝙖𝙩𝙖𝙧𝙞𝙩 është një nga monumentet më të njohur në Budapest, i vendosur pranë Kështjellës së Budës, në lagjen 1 të Budapestit.

Është një nga atraksionet turistike më të rëndësishme për shkak të panoramës unike të Budapestit nga tarracat e vëzhgimit neo-romane

Tuneli i Kalasë së Budës 

Tuneli konsiderohet si porta e qytetit dhe përdoret për të llogaritur të gjitha distancat midis kryeqytetit dhe qyteteve të tjera.

Sheshi i vendosur pikërisht përballë tunelit i kushtohet Clark.

 
 

𝗣ë𝗿𝗱𝗼𝗿𝗶𝗺𝗶 𝗶 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝘁 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗸 𝗻ë 𝗕𝘂𝗱𝗮𝗽𝗲𝘀𝘁 𝗔𝘂𝘁𝗼𝗯𝘂𝘀𝗶𝘁 nuk ka qenë kurrë më i lehtë

Blerja e biletave dhe lejeve, planifikimi i udhëtimit dhe informacioni i trafikut në një aplikacion të lehtë për t'u përdorur

Mund ta blini lehtësisht biletën tuaj për autobusin e transportit aeroport , i cili është zgjidhja juaj më e mirë për të udhëtuar nga aeroporti në qendër të qytetit

 

 

E konsideruar nga shumë kopshti zoologjik më i bukur në Evropë, kjo strukturë ndodhet vetëm disa hapa larg Sheshit të Heronjve dhe prapa Muzeut të Arteve të Bukura.

Kopshti zoologjik përbëhet nga një seri ndërtesash tërheqëse të ndërtuara midis viteve 1909 dhe 1912, si dhe një portë monumentale me elefantët prej guri që mbështesin një hark në krye me një unazë arinjsh polarë.

Pemët e larta do t'ju përshëndesin në hyrje të këtij vendi të magjepsur, i cili është shtëpia e më shumë se një mijë llojeve të kafshëve.Shtëpia e Elefantit që të lë pa frymë karakterizohet nga kupola blu dhe një minare, të cilat i ngjajnë një xhamie osmane.

Gjithashtu shtëpitë e kafshëve më të vogla janë plot hijeshi; ato janë projektuar gjatë punimeve të rindërtimit të vitit 1900. Shtëpia e gjirafës ka ndikime afrikane, shtëpia e krokodilit ka atmosferë indiane, ndërsa shtëpia australiane është frymëzuar nga shtëpitë e vjetra të njohura në rajonin e Transilvanisë.

Kopshti zoologjik i Budapestit është një nga kopshtet zoologjike më të vjetra në botë; ajo hapi dyert e saj në 1866.

 

𝐀𝐪𝐮𝐚𝐰𝐨𝐫𝐥𝐝 -Një nga parqet më të mëdha tematike të brendshme të ujit në Evropë ofron argëtim të paharrueshëm për të gjithë vitin, për të gjithë familjen.

Ky kompleks, i cili ndodhet në pjesën veriore të Budapestit, pret adrenalinistët me 11 rrëshqitje gjigante uji, pishina me valë dhe surf, si dhe dashamirët e relaksit me sauna dhe banja termale


 

 

Rezervoni online

Shikoni disa foto të përzgjedhura nga momente të ndryshme gjatë udhëtimeve tona me grupe dhe aktivitete tjera

Shiko të gjitha aktivitetet

Saba Group

Rreth 25 vite më parë filluam të ofrojmë shërbime të udhëtimit. Që atëherë vazhdimisht kemi përmirësuar shërbimet tona dhe jemi zgjeruar në fusha si në turizëm, arazhmane turistike dhe shumë shërbime tjera profesionale në fushën e transportit dhe akomodimit.