Hyrja për agjent
Klikoni për tu kyçur në sistem

MILANO
Shperndaje në Google Facebook

MILANO

Milano: histori, modë, pazar, muze

Pak më shumë se një fshat në vitin 590 p.e.s. me emrin Medhelan u pushtua nga romakët të cilët sakatuan emrin në Mediolanum dhe e bënë atë të rritet për t'u bërë kryeqyteti i Perandorisë Romake Perëndimore.

Më pas u pushtua nga francezët, më pas nga spanjollët dhe në fund nga austriakët duke mbetur gjithmonë në qendër të ngjarjeve ekonomike të gadishullit.Motori ekonomik me kalimin e kohës është kthyer në kryeqytet të modës ku kanë selinë emra si Armani, Krizia, Prada.
Ecja nëpër rrugët e Milanos, dhe jo vetëm ato të qendrës, mundëson një eksperiencë unike: dyqanet e vogla alternohen me markat më të njohura që japin emocione.

Dhe si të mos përfshihemi në kulturë.
Në qytet ka 70 muze: nga më i vjetri, Pinacoteca Ambrosiana, ku mbahet Kodiku i Leonardos Atlanticus, deri te mbërritja e fundit në skenë, Muzeu i Iluzioneve.

Nëse dëshironi të vizitoni monumentet dhe të mahniteni nga disa nga më pak të njohurit, ka disa frymëzime: Duomo, Galleria Vittorio Emanuele, Chiesa di San Carlo al Corso, Chiesa di San Babila, Villa Necchi Campigli, Palazzo Berri Meregalli, Civico Planetario, Casa Galimberti, Albergo Diurno Venezia, Resti del Palazzo Imperiale në Via Brisa, Kisha e San Maurizio al Monastero Maggiore ("Kapela Sistine e Milanos"), Muzeu Arkeologjik i Qytetit të Milanos, Palazzo Litta, Casa deli Atellani, Kisha e Santa Maria delle Grazie, Cenacolo Vinciano (Darka e Fundit).Pa harruar Duomo, Galleria Vittorio Emanuele, Kalaja Sforzesco dhe shumë më tepër.

Rezervoni online

Shikoni disa foto të përzgjedhura nga momente të ndryshme gjatë udhëtimeve tona me grupe dhe aktivitete tjera

Shiko të gjitha aktivitetet

Saba Group

Rreth 25 vite më parë filluam të ofrojmë shërbime të udhëtimit. Që atëherë vazhdimisht kemi përmirësuar shërbimet tona dhe jemi zgjeruar në fusha si në turizëm, arazhmane turistike dhe shumë shërbime tjera profesionale në fushën e transportit dhe akomodimit.